-
Πράσινη σαλάτα με cranberries, goji berries και μανούρι
Μια ελαφριά σαλάτα με φίνα γεύση που ταιριάζει πολύ με πιάτα με κρέας.
Υλικά
200γρ. διάφορες πράσινες σαλάτες
2 κ.σ. cranberries & goji berries
1πορτοκάλισαγκουίνι (φιλέτο)
2 κ.σ.λιναρόσπορους
½ καθαρισμένορόδι
100 γρ. μανούρι σε κυβάκια
Για τη σος
ξύσμα από ½ πορτοκάλι (ακέρωτο)
χυμός από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. λευκή κρέμα βαλσαμικού
αλάτι Ιμαλαΐων
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε όλα τα λαχανικά σε μπολ. Προσθέτουμε το φιλέτο πορτοκαλιού, τους λιναρόσπορους, το cranberry και goji berry, το ρόδι και το μανούρι.
Για τη σος: Σε ένα μπρίκι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά τον συμπυκνώνουμε, δηλαδή βράζουμε να μειωθεί στο 1/3 του όγκου του. Αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το ξύσμα, τη μουστάρδα, το βαλσάμικο και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι και με το σύρμα χτυπάμε να πυκνώσει. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.