Γκότζι Μπέρι

2015-10-07 17:57
  Το Νο 1 ελιξίριο υγείας και μακροζωίας Από τα 8.000 τρόφιμα και βότανα, που είναι γνωστά στο Θιβέτ και την Κίνα και χρησιμοποιούνται από τη λαϊκή ιατρική εδώ και χιλιάδες χρόνια, τα θιβετιανά Goji θεωρούνται η νούμερο ένα τροφή. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους είναι ότι αντιστρέφουν...
  • Πράσινη σαλάτα με cranberries, goji berries και μανούρι

 salata

 

Μια ελαφριά σαλάτα με φίνα γεύση που ταιριάζει πολύ με πιάτα με κρέας.

Υλικά

200γρ. διάφορες πράσινες σαλάτες

κ.σ. cranberries & goji berries

1πορτοκάλισαγκουίνι (φιλέτο)

κ.σ.λιναρόσπορους

½ καθαρισμένορόδι

100 γρ. μανούρι σε κυβάκια

 

Για τη σος

ξύσμα από ½ πορτοκάλι (ακέρωτο)

χυμός από 1 πορτοκάλι

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

1 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.γ. λευκή κρέμα βαλσαμικού

αλάτι Ιμαλαΐων

 

 

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε όλα τα λαχανικά σε μπολ. Προσθέτουμε το φιλέτο πορτοκαλιού, τους λιναρόσπορους, το cranberry και goji berry, το ρόδι και το μανούρι.

 

Για τη σος: Σε ένα μπρίκι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά τον συμπυκνώνουμε, δηλαδή βράζουμε να μειωθεί στο 1/3 του όγκου του. Αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το ξύσμα, τη μουστάρδα, το βαλσάμικο και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι και με το σύρμα χτυπάμε να πυκνώσει. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

 

 
 
 

 

Φωτογκαλερί: Γκότζι Μπέρι

  • Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα και goji berries

 goji

 

 

Yλικά (για περίπου 12 μπάρες)
2 ½ κούπες νιφάδες βρώμης

¾ κούπας κομματάκια σοκολάτας

½ κούπα goji berries

¼ κούπας σταφίδες
¾ κούπας καστανή ζάχαρη
1 κγ κανέλα κευλάνης
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα μέλι
1 αβγό (ελαφρά χτυπημένο)
1/3 κούπας ελαιόλαδο 
½ κγ αλάτι Ιμαλαΐων


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη βρώμη με τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλεύρι. Προσθέτουμε το αβγό, το ελαιόλαδο και το μέλι και ανακατεύουμε καλά με το χέρι, μέχρι να προκύψει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα goji berries και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με το χέρι. Σε ένα ταψί ορθογώνιο (περίπου 18?25) στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά, έως οι άκρες να πάρουν ένα καφέ-χρυσό χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά πριν κόψουμε σε μπάρες.

Tips: Αν κρυώσουν τελείως γίνονται πιο τραγανές και δεν κόβονται εύκολα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και ξεκολλάμε τις μπάρες από το χαρτί. Διατηρούνται μέχρι και 4 μέρες κλεισμένες αεροστεγώς.

 

Επαφή

TPIA 25ης Μαρτίου 1
Νέα Σμύρνη
17121
210-9311022 magazitria@hotmail.com