Ιπποφαές

2015-10-07 15:54
ΙΠΠΟΦΑΕΣ   Η ταυτότητά του  Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα φυτά -θεωρείται ότι υπήρχε πριν από την εποχή των παγετώνων-, το οποίο, αν και ευδοκιμεί ακόμα και στα πιο φτωχά χώματα, είναι τόσο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, που συγκαταλέγεται στην κατηγορία των «υπερτροφών»....

Μπάρες ιπποφαές και σοκολάτα

Υλικά:

  • 125 γραμμ. βρώμη
  • 125 γραμμ. δημητριακά, απλά ή όποια εσείς προτιμάτε
  • 60 γραμμ. βούτυρο
  •  5 κουτ. γλυκού μέλι 
  • 120 γραμμ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος, λευκή, πραλίνα..
  • 1 κουτ. γλυκού γκότζι μπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ιπποφαές 
 
 
Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσουν εντελώς αποσύρουμε και προσθέτουμε το μέλι, καθώς ανακατεύουμε. Προσθέτουμε έπειτα τη βρώμη, τα δημητριακά και τέλος το γκότζι μπέρι και το ιπποφαές και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι σχετικά ρηχό, αναλόγως το μέγεθος που θέλουμε να έχει όταν θα κοπεί, ή και πιάτο και αδειάζουμε το μείγμα. Το απλώνουμε ώστε να είναι παντού ίδιο το ύψος και αφού κρυώσει, το τοποθετούμε στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει καλά το κόβουμε σε λεπτές μπάρες ή όπως αλλιώς θέλουμε και τις απολαμβάνουμε! Είναι ένα υπέροχο σνακ για μικρούς και μεγάλους, για το πρωινό ή και ενδιάμεσα στα γεύματα.
Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας ό,τι άλλο μας αρέσει! Ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, κομμάτια σοκολάτας, μπαχαρικά και να δημιουργήσουμε γλυκές μπάρες.

                                                 Καλή σας όρεξη!