Σοκολάτα

 
Η βελούδινη υφή, η ξεχωριστή γεύση, το υπέροχο άρωμά της… Η μαύρη σοκολάτα ή αλλιώς «τροφή των θεών» είναι πειρασμός για όλους. Γλυκαίνει τους ουρανίσκους μας, ενώ τα θρεπτικά συστατικά της ωφελούν ποικιλοτρόπως την υγεία μας, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι τη γευόμαστε με μέτρο.

Μαύρη Σοκολάτα

2015-10-12 20:15
Η μαύρη σοκολάτα περιέχει κακάο, βούτυρο κακάο και λίγη ζάχαρη. Το κακάο προέρχεται από τους καρπούς του δέντρου Theobroma cacao (στα ελληνικά «τροφή των θεών»), γνωστό ως κακαόδεντρο. Οι καρποί του, κατόπιν ειδικής επεξεργασίας, δίνουν τη σκόνη κακάο και το βούτυρο κακάο. Ανάλογα με την...

Ξεροψημένο και τραγανό από έξω, γεμάτο με υγρή, πηχτή, ζεστή σοκολάτα στο εσωτερικό του, αυτό το σουφλέ είναι ότι πρέπει για να βάλετε λίγη αμαρτία στην καθημερινότητά σας.

 

Υλικά
150γρ. κουβερτούρα
60γρ. βούτυρο
100γρ. καστανή ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά

Εκτέλεση
1. Λιώνετε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τα αποσύρετε από τη φωτιά για να κρυώσουν λίγο.
2. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλεύρι.
3. Ρίχνετε το μείγμα αυγών-ζάχαρης μέσα στο μείγμα σοκολάτας-βουτύρου και ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι.
4. Βάζετε το μείγμα σε ένα ταψί (ή σε φορμάκια) και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά, τόσο ώστε το κέικ να ψηθεί απ' έξω και να παραμείνει υγρό μέσα.



 

Φωτογκαλερί: Σοκολάτα

Η έκθεση εικόνων είναι κενή.